Είστε εδώ

03/06/2019

SEO Experts, Webmasters, Εταιρείες Προώθησης Δώστε Προσοχή!

Τα ξημερώματα Δευτέρας, 3 Ιουνίου 2019 παρατηρήθηκαν απότομα ranking fluctuations και συγκεκριμένα:

Εκατοντάδες ιστοσελίδες έχασαν το Visibility Score τους για ένα διάστημα περίπου τριών ωρών και έπειτα επανήλθαν.

Αυτό ακριβώς είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2014 όταν η Google έριξε Manual Penalties σε εταιρείες προώθησης ιστοσελίδων και ακόμη πιο συγκεκριμένα είχαν ως στόχο τα blog networks.

Παρατηρούμε ότι το 75% των ιστοσελίδων που έχασαν για το διάστημα των τριών ωρών το visibility score τους, είχαν «χτυπηθεί» από τους αλγορίθμους της 11ης Σεπτεμβρίου και της 27ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Αυτό σημαίνει πως με κάποιον αλγοριθμικό τρόπο πλέον, η Google εφάρμοσε Ε-Α-Τ στον αλγόριθμο της με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιλαμβάνεται την πηγή των συνδέσμων (blog networks) όχι μόνο ως unnatural αλλά και ως χαμηλής ποιότητας. Έπειτα, έρχεται το Verification (Το οποίο μπορεί να είναι ένα Manual Action ή ένα Αλγοριθμικό φιλτράρισμα που θα κάνει μια σελίδα να «αργοπεθαίνει» με τον καιρό). Τα παραπάνω αποτελούν άποψη του Visibility και όχι της Google.

Καλούμε όλους τους SEO Experts, Webmasters, Εταιρείες προώθησης ιστοσελίδων να δώσουν βαρύτητα στα λεγόμενά μας και για κάποιο χρονικό διάστημα να «απενεργοποιήσουν» τα blog networks τους (αν χρησιμοποιούν) και να κάνουν λίγο υπομονή μέχρι να περάσει η μπόρα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πριν καλά καλά να ολοκληρώσουμε τη συγγραφή του παραπάνω post, η Google επαληθεύει την υπόθεσή μας με την δημοσίευση του παρακάτω Tweet: 

"Αύριο, θα έχουμε broad core algorithm update, όπως κάνουμε πολλές φορές το χρόνο."

Εικόνα που περιέχει στιγμιότυπο οθόνης</p>
<p>Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα