Είστε εδώ

Τι είναι το Visibility;

Το Visibility.gr είναι ένα online εργαλείο SEO που δείχνει με μια ματιά την θέση οποιουδήποτε site στο ελληνικό Google. Παρακολουθεί 130.000 λέξεις κλειδιά και καταγράφει την πορεία τους από τον Φεβρουάριο του 2014. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης εύρεσης πιθανών προβλημάτων στο SEO κάθε σελίδας, μέσω του Visibility SEO audit tool.

Τι είναι το SEO;

Η λέξη SEO είναι ένα ακρωνύμιο της φράσης Search Engine Optimization. Με απλά λόγια, είναι το σύνολο των τεχνικών βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Πώς ξεχωρίζει το Visibility από τα υπόλοιπα SEO tools;

Σε αντίθεση με γενικά, πολύπλοκα και απρόσιτα εργαλεία SEO του εξωτερικού, το Visibility φτιάχτηκε από Έλληνες για Έλληνες με την στόχο να προσφέρει όσα πραγματικά χρειάζεται ένας Έλληνας Webmaster ή επαγγελματίας SEO, σε προσιτή τιμή! Είναι το μοναδικό εργαλείο SEO εξειδικευμένο στην ελληνική αγορά και παρακολουθεί πάνω από 130.000 αναζητήσεις και 1.200.000 site στο google.gr.

Σε ποιους απευθύνεται το Visibility;

To Visibility είναι φτιαγμένο για οποιονδήποτε θέλει να έχει μια σαφή εικόνα για την πορεία του site του, αλλά και των site των ανταγωνιστών του. Σε ποιες λέξεις κλειδιά εμφανίζεται ψηλά, σε ποιες ανέβηκε, σε ποιες έπεσε. Το Visibility χρησιμοποιείται καθημερινά για αυτόν τον σκοπό από εκατοντάδες Έλληνες ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, startup, SEO Experts και εταιρείες κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων και συνεχώς εξελίσσεται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Μπορώ να κάνω SEO μόνος μου;

Τα βασικότερα σημεία του SEO είναι το περιεχόμενο της σελίδας και η λύση τεχνικών προβλημάτων που "ενοχλούν" τις μηχανές αναζήτησης. Το "SEO για αρχάριους" μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να βάλετε ποιοτικό περιεχόμενο στη σελίδα σας και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Visibility audit tool για να λύσετε τα τεχνικά ζητήματα. Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν από κάθε webmaster πριν απευθυνθεί σε κάποιον SEO διότι εκείνος πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη και το σχεδιασμό της στρατηγικής SEO σε μία σελίδα όταν ο κάτοχος της έχει κάνει τουλάχιστον όλα τα βασικά!

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Visibility;

Η λειτουργία του Visibility είναι προσανατολισμένη γύρω από κάθε domain. Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε το domain που σας ενδιαφέρει. Στη σελίδα των αποτελεσμάτων θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τα οργανικά αποτελέσματα και τα AdWords του domain, καθώς και το εργαλείο ελέγχου SEO με το οποίο μπορείτε να βρείτε προβλήματα στο on-page SEO του.

Πόσο κοστίζει το Visibility;

Τα πακέτα μας είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να καλύψουν με λογικό κόστος από τον μικρό επιχειρηματία ή blogger που θέλει να παρακολουθεί την πορεία του site του μέχρι τους επαγγελματίες SEO και τις εταιρίες που χρησιμοποιούν το εργαλείο για να παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες τους. Τα κόστη έτσι ξεκινούν από 9 ευρώ το μήνα και ανεβαίνουν ανάλογα με τη χρήση και το Visibility Ranking των domain προς παρακολούθηση.

Τι είναι το Visibility Ranking;

Το Visibility Ranking είναι ο αριθμός που δείχνει την εμφανισιμότητα του ιστοτόπου στο Google. Υπολογίζεται με βάση σε πόσες αναζητήσεις εμφανίζεται και σε ποια θέση. Όσο μεγαλύτερο είναι το Visibility Ranking, τόσο πιο μεγάλη είναι η εμφανισιμότητα του ιστοτόπου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 τρόπους υπολογισμού του Visiblity Ranking:

Λογαριθμικά: Οι βαθμοί που δίνονται στον ιστότοπο για κάθε λέξη στην οποία εμφανίζεται, ξεκινούν από 100 στην 1η θέση, αλλά μειώνονται πολύ μετά την 11η θέση και δραματικά μετά την 50η. H βαθμολογία επηρεάζεται από τον μέσο μηνιαίο όγκο αναζητήσεων κάθε λέξης κλειδί στο Google.

Γραμμικά: Για κάθε λέξη κλειδί στην οποία εμφανίζεται στην 1η θέση, παίρνει 100 βαθμούς, στην 2η θέση 99 βαθμούς κ.ο.κ. μέχρι την 100η θέση για την οποία παίρνει 1 βαθμό.

Αριθμητικά: Για κάθε λέξη κλειδί στην οποία εμφανίζεται ο ιστότοπος στα πρώτα 100 αποτελέσματα του Google.gr, παίρνει 1 βαθμό.

Λογαριθμικά χωρίς όγκο αναζητήσεων: Ο υπολογισμός είναι αντίστοιχος με τον λογαριθμικό υπολογισμό χωρίς όμως να επηρεάζεται από τον όγκο αναζητήσων κάθε λέξης κλειδί.

Γιατί δεν βλέπω λέξεις-κλειδιά στις οποίες είμαι σίγουρος πως εμφανίζεται το site μου;

Στο Visibility παρακολουθούμε 130.000 λέξεις κλειδιά που έχουν προστεθεί στο σύστημα από τους χρήστες μας και έχουν εγκριθεί από τους διαχειριστές μας. Ενδέχεται ορισμένες λέξεις-κλειδιά μην υπάρχουν, μπορείτε όμως να τις προσθέσετε από το λογαριασμό σας > οι λέξεις κλειδιά μου, ώστε, αν εγκριθούν, να τις παρακολουθούμε από εδώ και πέρα.

Γιατί έχουν απορριφθεί κάποιες από τις λέξεις-κλειδιά μου;

Οι λέξεις-κλειδιά, πριν εισαχθούν στο σύστημα, ελέχονται από τους διαχειριστές μας. Λέξεις που αφορούν μόνο ένα συγκεκριμένο domain ή που έχουν κάτω από 10 μηνιαίες αναζητήσεις κατά μέσο όρο στο google.gr ενδέχεται να απορριφθούν. Η διαδικασία αυτή, ανάλογα την περίπτωση, παίρνει από μία εβδομάδα έως ένα μήνα.