Είστε εδώ

08/09/2014

85% Manual Actions - 15% Απλή πτώση

Μια ανάλυση που δείχνει την πιο αυστηρή συμπεριφορά της Google προς τα Ελληνικά δεδομένα παρατηρείται από τις 5/9/2014 έως & σήμερα 8/9/2014 στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Το 85% των επιχειρήσεων/ιστοσελίδων που έχασαν το Visibility τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 93% τιμωρήθηκαν με Manual Penalties. Το 65% των ιστοσελίδων/επιχειρήσεων που έχασαν το Visibility τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% και μικρότερο του 93% τιμωρήθηκαν με Manual Penalties. Οι άλλοι απλά έγιναν Devaluated είτε από BackLash, είτε λόγω της αναβάθμισης των δεδομένων. Η καταγραφή η σημερινή είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε κανείς να πει πώς η Google "έτρεξε ένα Google Panda στοχευμένα μόνο για την Ελλάδα". Εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι όλα έχουν γίνει κάτω απο μέτρα σιωπής και κανένα δημοσιογραφικό site ή SEO blog δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα όπως στο παρελθόν.

Γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσε η Google να έχει τρέξει ένα Google Panda μόνο για την Ελλάδα και όχι Penguin, Payday Loan κλπ; Πολύ απλά επειδή σε όλη αυτήν την διαδικασία υπάρχει ένα μοτίβο & αναλυτικότερα:

Το 82% των ιστοσελίδων που δέχθηκαν manual penalties είχαν σε ποσοστό του Link-Building Profile τους  πάνω από 65% σε Ελληνικούς καταλόγους οι οποίοι τιμωρήθηκαν πρόσφατα. Δηλαδή:

Έστω η σελίδα σας έχει 10 backlinks, τα 8 είναι σε ελληνικούς καταλόγους και τα 2 από blog-comments. Άρα το Link Building Profile μου είναι 80% Κατάλογοι, 20% Blog Comments. 

Έστω ότι απο τους 8 Καταλόγους, οι 7 είναι πρόσφατα τιμωρημένοι. Άρα έχω 7 σελίδες τιμωρημένες και 3 ατιμώρητες. Άρα >65%  => Manual Action.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτό ΔΕΝ είναι ο κανόνας, απλά το μοτίβο των τελευταίων εξελίξεων και κανένας δεν θα πρέπει να το πάρει σαν δεδομένο. Επίσης να υπενθυμίσουμε πως ΔΕΝ έγινε αναβάθμιση του αλγορίθμου Google Panda η οποιουδήποτε άλλου αλγορίθμου.

Στην παραπάνω λειτουργική διαδικασία ανταποκρίνεται μόνο ο αλγόριθμος Panda. Αφού σκανάρει το διαδίκτυο & αρχίζει και τιμωρεί. Στο τέλος κοιτάει το link-building profile της ιστοσελίδας και το μέσο όρο των πράξεων και αναλόγως είτε στέλνεται μήνυμα προς μία ιστοσελίδα, είτε απλά την ρίχνει.

Έχει κανείς το κινητό του Chuck Norris; Θέλουμε βοήθεια!

Η ομάδα του Visibility.