Είστε εδώ

11/06/2015

Αλγόριθμος όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί;

Απίστευτα δεδομένα λαμβάνουν χώρα την στιγμή εγγραφής αυτού του άρθρου.

Όλα ξεκίνησαν πριν ακριβώς απο 5 ημέρες. Είδαμε κάποιες όχι φαινομενικά απότομες αλλά απότομες ανακατατάξεις να λαμβάνουν χώρα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. 

Στην αρχή, δεν ήμαστε σίγουροι για αυτό και το αφήσαμε ώς έχει αλλά σήμερα, έπειτα απο 5 ημέρες τα αποτελέσματα είναι ίδια με αυτά που ήταν και πριν (5 ημέρες), άρα μιλάμε για έναν νέο αλγόριθμο που λαμβάνει χώρα ή για έναν αλγόριθμο που είναι έτοιμος να λάβει χώρα.

Με βάση τα δεδομένα απο την βάση των ιστοσελίδων μας, κάτι καινούργιο εμφανίστηκε.

Οι ανακατατάξεις είναι "niche related". Ας πούμε ένα παράδειγμα:

Έστω ότι στον τομέα της "κατασκευής ιστοσελίδων" όλοι για να ανέβουν ψηλά στα αποτελέσματα, χρησιμοποιούν την SEO τεχνική των blog comments. Ο αλγόριθμος, σε αυτόν τον τομέα θα φερθεί με περισσότερη επιείκεια από ότι σε ένα άλλο Niche που δεν χρησιμοποιούν blog comments κατά μέσω όρο.

Όχι ότι δεν θα τιμωρήσει Η ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλά είναι σαν να "καταλαβαίνει". Άρα μιλάμε για έναν αλγόριθμο με "κάπως ανεπτυγμένη" τεχνιτή νοημοσύνη, Άρα και για έναν αλγόριθμο ο οποίος έχει σαν βάση του το περιεχόμενο και μετά τα backlinks. Άρα για έναν αλγόριθμο ο οποίος θέλει να λειτουργεί μόνος του και αυτόματα και να αξιοποιεί τα δεδομένα που δέχεται.

Άρα μάλλον, μιλάμε για κάποιον επόμενης γενιάς Google Panda.

Είναι κοντά και έρχεται.

Πάντως, με βάση τα αποτελέσματα που λαμβάνουμε, δεν παρατηρούμε κάτι κωμικοτραγικό αλλά κάτι "φαινομενικά λογικό" μόνο που δεν είναι.

Τώρα, αν είναι κάποιο είδος Google Panda, θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον.

Η ομάδα του Visibility.