Είστε εδώ

24/10/2014

Ανακατατάξεις

Ξημερώματα 24/10/2014 από τις 3:30 μέχρι και σήμερα το πρωί τις 7:00 ώρα Ελλάδος το σύστημά μας εντόπισε απρόσμενες ανακατατάξεις σε διαφορετικά μοτίβα. Βέβαια, είναι γεγονός ότι ο Πιγκουίνος είναι σε ενεργό δράση και θα είναι για 2-3 εβδομάδες ακόμα οπότε οι ανακατατάξεις δικαιολογούνται, αλλά αυτό που μας έκανε εντύπωση δεν είναι οι ανακατατάξεις που έλαβαν χώρα, αλλά τα Google Places & Maps που άλλαξαν και έπειτα επανήλθαν!

Όταν λέμε ότι άλλαξαν και επανήλθαν θα δώσω το εξής παράδειγμα:

Η σελίδα μου είναι η εξής: chucknorrishelp.gr και έχω βάλει την διεύθυνση "Οδός Πιστόλι 23" με διάφορες πληροφορίες. Έπειτα, απο 3 μήνες, τα στοιχεία των Places (ή αλλιώς Google Business) τα άλλαξα και τα έβαλα πιο ακριβή π.χ "Οδός Πιστόλι 23-25 26442, Πάτρα" ώστε να φαίνονται καλύτερα. Ε, λοιπόν η Google σήμερα έκανε "reverse" και έδειχνε για κάποιο διάστημα το παλιό "Οδός Πιστόλι 23".

Επιπλέον είναι γεγονός με βάση τα ίδια λόγια της Google ότι τα Google Places & Maps έχουν να κάνουν με τον αλγόριθμο Google Pigeon η αλλιώς "Περιστέρι".

Δεν γνωρίζουμε αν είναι οιωνός για Google Pigeon Update διότι στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα εξελιχθεί σε τέτοια φάση αλλά στο εξωτερικό σίγουρα κάτι παίζει.

Όσο για τις ανακατατάξεις... τίποτα σπουδαίο. Προς το παρόν η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ότι ευνοούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Νίκος Καζατζάκης: Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.