Είστε εδώ

20/10/2014

Επιβεβαιώθηκε: Google Penguin 3.0

Χθές το βράδυ η Google επιβεβαίωσε πως όλες οι αλλαγές που συνέβησαν από τις 18/10/2014 μέχρι και σήμερα οφείλονται στον αλγόριθμο της Google, με την ονομασία Google Penguin 3.0.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν την σημασία της "έκδοσης" απλά σκεφτείτε ένα Mercedes και τα αντίστοιχα μοντέλα του: 2005, 2006, 2007, 2014 κλπ. Με λίγα λόγια η μάρκα παραμένει ίδια, η τεχνολογία εξελίσεται.

Το Visibility.gr είναι το μόνο σύστημα παγκοσμίως που κατάφερε αλγοριθμικά και μόνο να αντιληφθεί την παρουσία του Google Penguin 35 μέρες πριν όπως θα δείτε εδώ.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε: Το Google Penguin σε αντίθεση με το Google Panda, με βάση τα ίδια λόγια της Google, μπορεί να λειτουργεί τελείως αλγοριθμικά και λαμβάνει υπόψιν του τα Disavow lists κατά 100%.

Δηλαδή: Όσοι είχαν φτιάξει ένα Disavow List την ημέρα της ανακοίνωσής μας (35 μέρες πριν) και το είχαν δημοσιεύσει, τώρα δεν θα είχαν χτυπηθεί, διότι 35 μέρες είναι μεγάλο διάστημα μέχρι να περάσει ένας αλγόριθμος.

Ποιοι τιμωρήθηκαν

Όπως και στα πολιτικά θέματα, τιμωρήθηκαν οι μικρομεσαίοι. Όλες σχεδόν οι κατηγορίες.

Ποιοι ευνοήθηκαν

Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ευνοήθηκαν εξωπραγματικά. Αποτελέσματα απότομα του στυλ "Απο 3η σελίδα στην 1η θέση".

Πολύ σημαντικό: Δεν γνωρίζουμε αν έχει τελειώσει κάτι. Απλά περιμένουμε. Μπορεί να πάρει μέρες όπως με το Google Panda. Γι' αυτό δεν είμαστε απόλυτοι στα συμπεράσματά μας και συγκρατιόμαστε από το να πούμε κι άλλα σημεία που βλέπουμε, αλλά δεν έχουμε επιβεβαιώσει.

Το Visibility κατέγραψε την διαδικασία σε ποσοστό 100%.