Είστε εδώ

13/03/2014

Manual Action: Πέναλτι σε ιδιωτικά Blog Networks

Στις 04:30 τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου, το Visibility.gr, για 2η φορά μέσα στον ίδιο μήνα, καταγράφει σημαντικές αλλαγές στο PageRank κάποιων ιστοσελίδων χωρίς να έχει γίνει κάποιο PageRank Update.

Πιo συγκεκριμένα: 233 ελληνικά domain που ανήκαν σε ιδιωτικά blog-networks σοβαρού PageRank (1-5) έγιναν άμεσα Devaluated (δηλαδή αφαιρέθηκε το PageRank κατευθείαν) σε σχέση με το πρώτο χτύπημα των blog-networks όπου έγινε σταδιακά.

Στις 19 Μαρτίου 2014 φαίνεται το μέγιστο αποτέλεσμα απο αυτήν τη διαδικασία. Οι εταιρείες που ήταν κάτοχοι αυτών των δικτύων τιμωρήθηκαν άμεσα με Manual Penalty αλλά δεν παρατηρείται Manual Action στους πελάτες τους.

276 Ενεργές Επιχειρήσεις / Ιστοσελίδες επηρεάστηκαν από αυτά τα δίκτυα.

Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου οι επιχειρήσεις αυτές συνέχιζαν να χάνουν Rankings. Αυτό εξηγείται με το ότι τα Link που σβήστηκαν χρειάζεται καιρός για να διαβαστούν και σιγά-σιγά τα κερδισμένα αποτελέσματα από αυτά τα link να χάνονται.

Για να μην τιμωρήθηκαν πελάτες με Manual Actions, σημαίνει πως το Link Building που έγινε απο αυτά τα blog networks δεν ήταν τόσο επιθετικό (Over Anchor Text Optimization) σε σχέση με το πρώτο δίκτυο που εντοπίστηκε, όπου εκεί υπήρξαν Manual Actions.