Είστε εδώ

30/08/2014

Manual Action: Πέναλτι σε Ιστοσελίδες, Καταλόγους & Επιχειρήσεις

Θα μας τρελάνουν! Ξημερώματα της 28ης Αυγούστου 2014, το σύστημά μας άρχισε να παρατηρεί και να καταγράφει την αφαίρεση του PageRank 240 σελίδων. Πιο συγκεκριμένα: 120 Ιστοσελίδες  Επιχειρήσεων, 75 Κατάλογοι Επιχειρήσεων, 30 Affiliate Websites & 15 κατάλογοι άρθρων! Από αυτές τις σελίδες που συνολικά τιμωρήθηκαν, η ανάλυση έγινε ως εξής:

Οι 120 ιστοσελίδες / επιχειρήσεις είχαν αρκετά βεβαρημένο backlink profile πράγμα που σημαίνει είτε ότι είχαν κάνει Over SEO, είτε είχαν χαμηλής ποιότητας backlinks. Με λίγα λόγια, παρόλο που πριν απο 5 ημέρες έπεσαν penalties στα δίκτυα των επιχειρήσεων, τιμωρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο (Manually) μόνο όσες ιστοσελίδες είχαν βεβαρημένο παρελθόν. Οι άλλες ιστοσελίδες που ήταν στα αντίστοιχα δίκτυα δεν τιμωρήθηκαν Manually. Αυτό πλέον επιβεβαιώνεται σαν παράγοντας SEO και προστίθεται στο Knowledge base.

Οι 75 Κατάλογοι Επιχειρήσεων δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

30 Affiliate Websites παρόλο που δεν είχαν βεβαρημένο παρελθόν, τιμωρήθηκαν manually. Η Google είχε δηλώσει σε ανάλογο post της πως είναι πιο αυστηρή με τα affiliate websites.

15 Κατάλογοι άρθρων: 3 κατάλογοι με βάση κάποιες αναλύσεις μας, δεν άξιζαν να τιμωρηθούν. Μπορεί να ειπωθεί πως πρέπει "να τους πήρε η μπάλα". Κατά τα άλλα, οι άλλοι κατάλογοι πραγματικά παραβίαζαν κανονισμούς.

Το παραπάνω μοτίβο θυμίζει καταστάσεις πριν τα πέναλτυ της 3/4/2014. Όπου μετά απο 1 μήνα ξανα έγιναν manual actions.

Η ομάδα του Visibility προτείνει να σταματήσουν όλες οι μη White Hat ενέργειες SEO καθώς και όσοι έχουν κάποιο δίκτυο ή blog network να το "ρίξουν" για κάποιο διάστημα.

Αυτά προς το παρόν. Περιμένουμε μετά απο περίπου 1 εβδομάδα το λεγόμενο SEO "Backlash".

To Visibility κατέγραψε όλη την διαδικασία σε ποσοστό 100%.